Bienvenida

Me llamo Diego Zamora Cornadó y soy nieto de Blas Zamora. Vivo en Barcelona y mi dirección de correo electrónico es: dzcantas@gmail.com.

Antas es el pueblo de mi padre y el mío también. No he nacido allí pero soy antuso. Está en Almería, en la costa de Levante, cerquita de Murcia. Recopilo léxico de mi pueblo y del Bajo Almanzora en general. Además escribo sobre distintas cosas que me inquietan o me gustan. Soy padre de Lucía.

jueves, 5 de julio de 2007

Audi Q7 V12 TDI. ¿Estamos locos?


Tiene un motor Diesel de 12 cilindros, 5.9 litros y 500 caballos. Y un consumo de 11,9 litros a los 100 km. Es una locura, un despropósito. Algo innecesario y una agresión al medio ambiente que carece de sentido. No es que haya que grabarlos con unos impuestos disuasorios. Es que hay que prohibir que circulen.

Nadie necesita 500CV. Nadie. De ninguna de las maneras.

4 comentarios:

Pere Lleal dijo...

Els comunistes sou l'hòstia, sempre sabeu què necessiten els demés. Ara bé, quan les vostres absurdes regulacions us toquen a vosaltres, llavors us les salteu dissimuladetament, i alceu el puny amb Rolex cantant L’Internacional. Quant gasten els cotxes que tens? Perquè si les xifres que dones són correctes, per poc més del que gastava un 124 passes de 65 a 500cv, francament no ho trobo malament. Ara bé, si vols seguir planificant el què hem de conduir et recomano que et fixis amb el Fiat Polski o bé amb el Trabant, que anava amb mescla per més joia del medi ambient, encara que potser millor una limusina GAZ 13 Tchaika, i de gravar amb impostos els vehicles res de res, llistes d’espera fantàstiques i susceptibles de tota mena de corrupteles.
Ni 500cv són necessaris, ni el Vega Sicilia, ni el cinema, ni les motos, ni, ni, ni..., es comencen depurant les necessitats i s’acaba perdent la il•lusió. Tot és qüestió de posar un llindar, això sí, això no, però sempre, darrera de tota regulació, hi ha un amargat que hi posa el llistó.

Diego Zamora dijo...

Resposta a Pere Lleal


Et noto molt agressiu.
Jo no soc comunista. De cap de les maneres. En absolut. No canto la internacional. I si tant t'interessa el meu cotxe gasta menys de la meitat que l'audi aquest. I jo no diría era si no sabessim com ja sabem el que ens va amb en el control de les emissions de CO2...
I ara que té aclarit que no soc comunista tinc la curiositat de saber quan vas tornar-te un neo-lliberal?

Pere Lleal dijo...

No, no és agressivitat, era ironia per polemitzar. El que passa és que començo a estar-ne molt fart de la cantarella progressista de cada dia: "prohibir i regular", tot i a tothora, en base al què sigui, fins hi tot en base a un mite com el del canvi climàtic i el CO2, un muntatge que patim a diari, on hem de veure homes del temps que feina rai a encertar el temps que farà l'endemà i, sense cap vergonya, s'atreveixen a dir-nos quin temps farà d'aquí a cent anys, fins on arribarà la línia de la costa, i el règim de precipitacions que tindrem.
”Comunista” és una manera de dir, ja que és el substrat que rau sota les esquerres, i entenc que és, pel que escrius al blog, on t’hauria de situar.
I no, no soc neo liberal, de fet neo liberal no sé exactament ni què vol dir, ho entenc més com una etiqueta que es vol mostrar pejorativa, posada per gent a qui els hi agrada molt la regulació, l’Estat i el pensar que les lleis emanen d’uns ens perfectes que les creen per repartir la bondat i la joia, als qui els hi agrada creure en l’individu, en l’enginy que és capaç de treure 500CV consumint el mateix que es gastava per treure’n 65 fa 30 anys, i efectivament, en la llibertat i en la responsabilitat.
Tu creus que és feina d’un govern dir-me a quant he de posar l’aire condicionat? Tu creus que un govern és responsable quan un pare pega a la filla?

Diego Zamora dijo...

Ja entenia la ironia. Dir-te neolliberal era també una ironia i no sectarisme.

En el que no tens raó és en que el canvi climátic sigui un mite. Cap científic seriós ho nega. Altra cosa és saber quina influencia tenen les emissions. El que cap científic nega és que està influenciat. Les orevisions a 100 anys són ara per ara inversemblants, certament.
Per cert, ella homes del temps encerten molt. Per polemitzar.

Seguidores